Канарска чорба с ребърца

Рецепта от Канарските острови
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2008
Канарска чорба с ребърца
 
Необходими продукти:
500 г свински гърди
250-300 г тиква
200 г нахут
100-150 г зелен фасул
3 скилидки чесън
2 моркова
1 домат
1 глава лук
1 чаша царевица
1/4 връзка магданоз
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. риган
1 1/2 ч. л. сол
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Канарска чорба с ребърца
Нахутът се накисва в купичка с вода 1-2 часа. Свинските гърди се нарязват на кубчета и се запържват в загрят зехтин.
2
Канарска чорба с ребърца 2
Добавят се нарязаните наедро лук и моркови.
3
Канарска чорба с ребърца 3
Разбърква се, поръсва се със сол и се сипва малко вряла вода.
4
Канарска чорба с ребърца 4
Нахутът се отцежда от водата и се слага в супата. Налива се още вряла вода и се вари под капак 10-15 минути.
5
Канарска чорба с ребърца 5
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета.
6
Канарска чорба с ребърца 6
Зеленият фасул се нарязва наедро.
7
Канарска чорба с ребърца 7
Чесънът се пасира с магданоза, като се добавя и почистеният домат.
8
Канарска чорба с ребърца 8
Пюрето се овкусява с риган и бял пипер.
9
Канарска чорба с ребърца 9
Фасулът, царевицата, тиквата и пюрираната смес се слагат в супата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: