Леща с грах

Дата: 08.03.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г замразен грах
200 г зелена леща
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
1 л зеленчуков бульон
70 мл зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Леща с грахЛукът, целината и морковът се почистват и се режат на малки кубчета, а чесънът се наситнява. Запържват се в сгорещения зехтин.
2
Леща с грах 2Овкусяват се с ригана, мащерката и дафиновия лист.
3
Леща с грах 3Налива се бульонът и се прибавя лещата. Готви се, докато омекне.
4
Леща с грах 4След това се добавят грахът и доматеният концентрат, подправя се със сол и черен пипер и се вари на слаб огън още 10 минути.
5
Леща с грах 5По желание се поднася с гарнитура от сварен ориз, овкусен с листенца целина и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kameliya коментира рецептата Миди с ориз по бургаски
Ivailo Hlebarov се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Брауни с течен шоколад
Dimitar Nikolov Dimitrov се регистрира в сайта.
Petyo Enchev се регистрира в сайта.
Албена се регистрира в сайта.
Veneta Filipova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта