Пролетно „ризото“ от лимец

Дата: 19.03.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г лимец
250 г почистен спанак
2 връзки пресен лук
2 скилидки чесън
1,2 л зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
150 г крем сирене
100 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло
4 яйца
2 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетно „ризото“ от лимецЧесънът и пресният лук се наситняват и се запържват за кратко в маслото.
2
Пролетно „ризото“ от лимец 2Прибавят се лимецът и бялото вино.
3
Пролетно „ризото“ от лимец 3Разбърква се и малко по малко се налива горещият зеленчуков бульон.
4
Пролетно „ризото“ от лимец 4Когато лимецът се свари, се прибавя накълцаният спанак и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер. Щом спанакът леко омекне, съдът се дърпа от котлона.
5
Пролетно „ризото“ от лимец 5Ястието се разбърква с 80 г настърган пармезан и крем сиренето.
6
Пролетно „ризото“ от лимец 6Яйцата се пошират във вода, под точката на кипене с оцет и сол, докато станат рохки.
7
Пролетно „ризото“ от лимец 7Ризотото се поднася с останалия пармезан и поширани яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2018
Тъй като постя, животинските продукти бяха спестени, но това по никакъв начин не навреди на вкусовите качества на ястието. Горещо препоръчвам! За да стане по-бързо, аз накиснах лимеца, докато подготвях другите продукти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariela Staykova се регистрира в сайта.
Valya Prokopieva се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Класически лимонов тарт
SuperMag коментира рецептата Сладкиш с рикота и боровинки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта