Пролетно „ризото“ от лимец

Пъстро и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г лимец
250 г почистен спанак
2 връзки пресен лук
2 скилидки чесън
1,2 л зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
150 г крем сирене
100 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло
4 яйца
2 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетно „ризото“ от лимец
Чесънът и пресният лук се наситняват и се запържват за кратко в маслото.
2
Пролетно „ризото“ от лимец 2
Прибавят се лимецът и бялото вино.
3
Пролетно „ризото“ от лимец 3
Разбърква се и малко по малко се налива горещият зеленчуков бульон.
4
Пролетно „ризото“ от лимец 4
Когато лимецът се свари, се прибавя накълцаният спанак и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер. Щом спанакът леко омекне, съдът се дърпа от котлона.
5
Пролетно „ризото“ от лимец 5
Ястието се разбърква с 80 г настърган пармезан и крем сиренето.
6
Пролетно „ризото“ от лимец 6
Яйцата се пошират във вода, под точката на кипене с оцет и сол, докато станат рохки.
7
Пролетно „ризото“ от лимец 7
Ризотото се поднася с останалия пармезан и поширани яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2018
Тъй като постя, животинските продукти бяха спестени, но това по никакъв начин не навреди на вкусовите качества на ястието. Горещо препоръчвам! За да стане по-бързо, аз накиснах лимеца, докато подготвях другите продукти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: