Лимонови картофи

Дребни, пресни картофки запечени с лимонов сок, зехтин и риган
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2012
Лимонови картофи
 
Необходими продукти:
2 кг дребни, пресни картофи
сокът от 2 лимона
100 мл зехтин „Екстра върджин”
1 с. л. риган
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лимонови картофи

Картофите се измиват и се нарязват (в зависимост от големината на две или четири, а най-малките се оставят цели). Поставят се в съд за печене, подправят се с 80 мл от зехтина, сока от лимоните, риган и сол. Налива се вода, колкото да ги покрие.

 


2
Лимонови картофи 2

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час, докато водата се изпари. След това се поливат с останалия зехтин и се допичат на 220 грауса за около 10 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Килл-оп, всичко се опитва при нас, много ясно :) Печенето много зависи от фурната, в случая посоченото време не е малко за пресни картофи. За вкусът нали знаеш ... Няма как всички да харесват едно и също :) Всяка идея може да се надгражда според личните предпочитания.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ако искаш пробвай моята рецепта : картофки пресни за предпочитане да не ги белиш ,добре измити срязани на 2 захлюпени със срязаната част на долу поляти с олио(зехтин) и сол и ч.пипер ...печеш докато омекнат ...стават невероятни и са мн лесни
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
.. което ме навежда на мисълтта, че или не опитвате, това което ни предлагате или не винаги ви се получават идеите! ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тази рецепра нещо не се получава. Нарязах пресните картофи на кубчета с големина 2 см., времето за печене беше около 2ч и 30мин. Вкусът им не беше добър! Лимонът ги овкъсява много странно. Според мен е по-добре да се опита зехтина да се смеси със соев сос и малко копър. Вместо риган може да ползвате чубрица или вегета, мисля че резултата ще е доста по-добър. Като цяло лично за моя вкус тази рецепта е страшно слаба (да не ползвам друг израз..)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: