Линцерови валентинки

Красиви и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
150 г краве масло
150 г пудра захар
100 г орехи
10 г бакпулвер
2 жълтъка
1 ч. л. канела
300 г желе от червено френско грозде



Начин на приготвяне:
1
Линцерови валентинки
Брашното се смесва с пудрата захар, канелата и бакпулвера. Прибавят се смлените орехи.
2
Линцерови валентинки 2
В сместа се претрива студеното масло, нарязано на кубчета, така че да се получат трохи.
3
Линцерови валентинки 3
Добавят се 1 жълтък и 2–3 с. л. студена вода и се разбърква, докато се получи топка.
4
Линцерови валентинки 4
Завива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за поне 30 минути.
5
Линцерови валентинки 5
Охладеното тесто се разточва върху набрашнен плот на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Изрязват се 4 еднакви правоъгълника.
6
Линцерови валентинки 6
Два от тях се намазват с желе, а краищата (около 1 см) се мажат с жълтък, разбит с малко вода.
7
Линцерови валентинки 7
Средата на другите два правоъгълника се изрязва с форма сърце. Изрязаните правоъгълници се поставят върху намазаните. Притискат се по краищата, за да се залепят.
8
Линцерови валентинки 8
Слагат се за 30 минути в хладилник. Пекат се 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
9
Линцерови валентинки 9
Съвет:

От останалото изрязано тесто може да оформите сладки и да ги изпечете.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2017
Супер идея, утре ще ги направя:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: