Ловчанска яхния

Дата: 24.03.2005
Източник: Бон Апети
Ловчанска яхния
 
Необходими продукти:
1 буркан стерилизирано телешко месо (700 г)
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 с. л. брашно
1/2 к. ч. олио
2 дафинови листа
100 мл вино
1/2 буркан доматен сок (400 мл)
1 кг лук
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ловчанска яхнияМесото се отделя от лойта, която се е образувала на повърхността на буркана. Поставя се в тенжера, залива се с 1 ч. ч. вода и се оставя да ври 5 минути. (Когато се използва прясно месо, се реже наедро и се пържи до златисто.)
2
Ловчанска яхния 2Лукът се нарязва наедро и се запържва в отделената разтопена телешка лой, като се добавя и олиото. Оставя се на огъня, докато порозовее.
3
Ловчанска яхния 3Към лука се добавя червеният пипер, разбърква се, поръсват се брашното, чубрицата, дафиновите листа и черният пипер.
4
Ловчанска яхния 4Налива се доматеният сок. Разбърква се и се изсипва в тенджерата при месото. Налива се виното. Ястието се задушава 20 минути под капак. При нужда се посолява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта