Свински котлет в сос от манго и ананас

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2005
Свински котлет в сос от манго и ананас
 
Необходими продукти:
4 бр. свински котлети
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
5-6 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
1 манго (300 г)
4 шайби ананас
200 мл сок от праскови
50 мл сок от ананас
30 г масло
2-3 зърна карамфил
1 1/2 с. л. горчица
1 с. л. кафява захар
1/2 ч. л. кориандър


Начин на приготвяне:
1
Свински котлет в сос от манго и ананас
Мангото се обелва, разполовява се, костилката се изважда. Плодът се нарязва на малки парчета и се пюрира със сока от праскови. Изсипва се в малка тенджера.
2
Свински котлет в сос от манго и ананас 2
Добавят се маслото, кафявата захар, горчицата, карамфилът, сокът от ананас и нарязаните надребно шайби ананас. Вари се 10-15 минути.
3
Свински котлет в сос от манго и ананас 3
Овкусените със сол и черен пипер котлети се изтъняват. Запържват се за 1-2 минути от всяка страна в предварително загрято олио (2-3 с. л.).
4
Свински котлет в сос от манго и ананас 4
В същата мазнина се налива останалото олио и за 1-2 минути се запържват наситнените лук и чесън. Пържолите се връщат в тигана, поливат се със соса от манго и ананас и се поръсват с кориандър. Задушават се около 8 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: