Стек "Шаляпин"

Дата: 04.03.2005
Източник: Бон Апети
Стек
 
Необходими продукти:
400 г говеждо филе
1 щипка захар
1 с. л. горчица
1 с. л. кетчуп
1 с. л. зехтин
2-3 щипки маринован зелен пипер
1/2 буркан белени домати
1 връзка рукула
4 глави лук
200 г моцарела
балсамов оцет и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Стек Лукът се нарязва наедро, месото – на големи парчета (с дебелина 1-2 пръста). Парчетата месо се поръсват със сол. Запържват се от всички страни в предварително загретия зехтин.
2
Стек След като месото се извади, в същия тиган се слагат маринованият зелен пипер, лукът, горчицата, кетчупът, пюрираните белени домати, сол. Отново се поставя месото. Задушава се. След 15 минути се поръсва със захарта.
3
Стек Филийките се изпържват в зехтин. Когато са готови, върху тях се нарежда нарязаната на филийки моцарела. Леко се запичат.
4
Стек Сервира се, като върху задушените зеленчуци се поставя по един стек, отстрани се слагат запържените филийки, поръсват се с ивици рукула и се поливат с балсамов оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта