Стек "Шаляпин"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2005
Стек
 
Необходими продукти:
400 г говеждо филе
200 г моцарела
4 глави лук
1 връзка рукула
1/2 буркан белени домати
2-3 щипки маринован зелен пипер
1 с. л. зехтин
1 с. л. кетчуп
1 с. л. горчица
1 щипка захар
балсамов оцет и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Стек
Лукът се нарязва наедро, месото – на големи парчета (с дебелина 1-2 пръста). Парчетата месо се поръсват със сол. Запържват се от всички страни в предварително загретия зехтин.
2
Стек
След като месото се извади, в същия тиган се слагат маринованият зелен пипер, лукът, горчицата, кетчупът, пюрираните белени домати, сол. Отново се поставя месото. Задушава се. След 15 минути се поръсва със захарта.
3
Стек
Филийките се изпържват в зехтин. Когато са готови, върху тях се нарежда нарязаната на филийки моцарела. Леко се запичат.
4
Стек
Сервира се, като върху задушените зеленчуци се поставя по един стек, отстрани се слагат запържените филийки, поръсват се с ивици рукула и се поливат с балсамов оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: