Лучена супа с пармезан

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Лучена супа с пармезан
 
Необходими продукти:
3 глави лук
2-3 стръка праз
1 връзка пресен лук
200 мл бяло вино
100 г пармезан
2 филии хляб
4 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион на зърна
1 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Лучена супа с пармезанТрите вида лук се нарязват наситно. Първи се запържват в сгорещения зехтин кромидът и празът.
2
Лучена супа с пармезан 2Захарта се карамелизира с кимиона, налива се бялото вино, ври 1 минута и се изсипва при лука. Доливат се 200 мл вода, посолява се, ври още 10 минути. Добавя се пресният лук и тенджерата се оттегля от котлона.
3
Лучена супа с пармезан 3Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещен зехтин. Пармезанът се настъргва.
4
Лучена супа с пармезан 4Супата се налива в подходящ за печене съд, добавят се кротоните и настърганият пармезан. Пече се в предварително загрята на максимална степен фурна, на горен реотан, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта