Лучена супа с пармезан

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Лучена супа с пармезан
 
Необходими продукти:
3 глави лук
2-3 стръка праз
1 връзка пресен лук
200 мл бяло вино
100 г пармезан
2 филии хляб
4 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион на зърна
1 с. л. захар



Начин на приготвяне:
1
Лучена супа с пармезан
Трите вида лук се нарязват наситно. Първи се запържват в сгорещения зехтин кромидът и празът.
2
Лучена супа с пармезан 2
Захарта се карамелизира с кимиона, налива се бялото вино, ври 1 минута и се изсипва при лука. Доливат се 200 мл вода, посолява се, ври още 10 минути. Добавя се пресният лук и тенджерата се оттегля от котлона.
3
Лучена супа с пармезан 3
Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещен зехтин. Пармезанът се настъргва.
4
Лучена супа с пармезан 4
Супата се налива в подходящ за печене съд, добавят се кротоните и настърганият пармезан. Пече се в предварително загрята на максимална степен фурна, на горен реотан, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: