Лучена супа с пармезан

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Лучена супа с пармезан
 
Необходими продукти:
3 глави лук
2-3 стръка праз
1 връзка пресен лук
200 мл бяло вино
100 г пармезан
2 филии хляб
4 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион на зърна
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа с пармезан
Трите вида лук се нарязват наситно. Първи се запържват в сгорещения зехтин кромидът и празът.
2
Лучена супа с пармезан 2
Захарта се карамелизира с кимиона, налива се бялото вино, ври 1 минута и се изсипва при лука. Доливат се 200 мл вода, посолява се, ври още 10 минути. Добавя се пресният лук и тенджерата се оттегля от котлона.
3
Лучена супа с пармезан 3
Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещен зехтин. Пармезанът се настъргва.
4
Лучена супа с пармезан 4
Супата се налива в подходящ за печене съд, добавят се кротоните и настърганият пармезан. Пече се в предварително загрята на максимална степен фурна, на горен реотан, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: