Лучени сарми с телешко месо

Дата: 27.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 големи глави лук
200 г смляно телешко месо
1/4 ч. ч. ориз „Басмати”
1 1/2 с. л. краве масло
2 с. л. доматена паста
2 с. л. сумак
3–4 стръка мента
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. топла вода
сол на вкус
кисело мляко за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Лучени сарми с телешко месо
От главите лук се отрязва дъното и люспите се отстраняват.

 


2
Лучени сарми с телешко месо 2
Лукът се вари във вода докато омекне, но не прекалено много, за да не се разкашка.

 


3
Лучени сарми с телешко месо 3
След това се отделя всеки пласт – да се получат пръстени, като се стиска, и се издърпва. Слоевете излизат много лесно.

 


4
Лучени сарми с телешко месо 4
Оризът се измива. Сумакът се накисва в топлата вода и след това се отцежда, а водата се запазва.

 


5
Лучени сарми с телешко месо 5
Доматената паста се запържва за 3–4 минути в загрятото масло и се добавят риганът, кимионът, сумакът, черният пипер и сол.

 


6
Лучени сарми с телешко месо 6
Тиганът се дърпа от котлона и се добавят червеният пипер, наситнената мента (малко се запазва за млякото), оризът и каймата. Разбърква се добре.

 


7
Лучени сарми с телешко месо 7
С тази смес се пълнят пръстените лук, но не догоре, защото при готвене оризът ще набъбва.

 


8
Лучени сарми с телешко месо 8
Слагат се в съда, в който се е пържило. Налива се водата от сумака. След като кипне, се захлупва и се готви на слаб огън около 1 час.

 


9
Лучени сарми с телешко месо 9
Сервира се с кисело мляко, смесено с малко мента и сол.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Рецептата ми харесва много!Какъв е смисъла от накисване на сумака?За да се използва водата му?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта