Лятна торта

Дата: 16.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
250 г брашно
140 г захар
200 мл зехтин „Екстра върджин“
100 г сирене „Рикота“
5 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
за лимоновия крем:
3 лимона
150 г краве масло
150 г захар
4 яйца
за крема с маскарпоне:
500 г сирене „Маскарпоне“
150 г пудра захар
100 г бял шоколад
300 мл животинска сметана
50 мл бренди
10 г бурбонска ванилова захар
за сиропа:
150 г боровинки
100 г захар
за гарниране:
200 г боровинки
200 г малини
200 г ягоди
2 стръка мента
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Лятна тортаЯйцата и захарта за блата се разбиват. Към тях се прибавят зехтинът, рикотата и смесените бакпулвер, сода и брашно. Разбърква се.
2
Лятна торта 2Тестото се изсипва във форма за торта с подвижно дъно, с диаметър 26 см.
3
Лятна торта 3Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 30 минути и се охлажда.
4
Лятна торта 4Блатът се реже хоризонтално на три с нож за хляб.
5
Лятна торта 5Лимоновият крем се приготвя, като кората на лимоните се настъргва в подходяща купа, налива се и сокът, прибавят се две яйца, два жълтъка, захарта и нарязаното на кубчета масло.
6
Лятна торта 6Съдът се слага на водна баня и се вари при постоянно бъркане, докато се получи крем с консистенцията на пудинг. Кремът се охлажда в хладилник.
7
Лятна торта 7Боровинките и захарта за сиропа се загряват в касерола, варят се на слаб огън около 5 минути. Оставят се да се охладят.
8
Лятна торта 8Маскарпонето, брендито и пудрата захар за крема се разбъркват с шпатула.
9
Лятна торта 9Сметаната се разбива с миксер заедно с ваниловата захар, докато стане на гъст сняг.
10
Лятна торта 10Маскарпонето се разбърква с накълцания шоколад. Прибавя се и сметаната и се разбърква внимателно.
11
Лятна торта 11Ягодите се нарязват и се разбъркват с останалите плодове за гарниране. Една част от тях се заделя за украса.
12
Лятна торта 12Във форма за торта се слага блат, сиропира се, намазва се част от лимоновия крем, поръсва се с част от плодовете, върху тях се слага от крема с маскарпоне, като една част се заделя за заглаждане на стените.
13
Лятна торта 13Така се подрежда цялата торта, като след третия блат, плодове не се слагат. Тортата се охлажда в хладилник поне за 4 часа.
14
Лятна торта 14Преди сервиране стените се заглаждат с крем с маскрапоне.
15
Лятна торта 15Гарнира с останалите плодове и листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2017
Много приятна и лека торта. Само вместо три сложих два лимона за лимоновия крем.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
Йордан Добрев се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Аквакота с три вида лук
Звездица коментира рецептата Пълнени пилешки гърди
Анна коментира рецептата Супа от пилешко и печен чесън
Силвия Маринова публикува рецептата Ориз от карфиол
Силвия Маринова публикува рецептата Ало Гоби
Светлана Иванова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта