Маринована херинга със зелева салата

Апетитно рибно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филета от херинга (охладени)
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за маринатата:
200 мл ябълков оцет
80 мл вода
80 г захар
6 стръка мащерка

за майонезения сос:
150 мл олио
100 г заквасена сметана
2 жълтъка
1 скилидка чесън
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
1/4 глава зеле
1/2 зелена ябълка
1 глава лук
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Маринована херинга със зелева салата
Филетата от херинга се овкусяват със сол и пипер. Върху кожата се правят малки прорези, за да не се свие при пържене.
2
Маринована херинга със зелева салата 2
Намазват се хубаво със зехтин и се слагат в сгорещен тиган с кожата надолу. Пържат се от двете страни до златисто и се изваждат в дълбок съд.
3
Маринована херинга със зелева салата 3
Захарта, оцетът и водата за маринатата се сипват в касерола, оставят се да кипнат и се варят 5–10 минути.
4
Маринована херинга със зелева салата 4
Рибата се залива с горещата марината, поръсва се с мащерка и се оставя 1 час на стайна температура.
5
Маринована херинга със зелева салата 5
Чесънът, жълтъците, горчицата, оцетът и олиото се разбиват добре.
6
Маринована херинга със зелева салата 6
Получената майонеза се смесва със сметаната и се овкусява със сол и пипер.
7
Маринована херинга със зелева салата 7
Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина, докато омекне.
8
Маринована херинга със зелева салата 8
Прибавят се нарязаната на ивички ябълка и зелето – нарязано натънко.
9
Маринована херинга със зелева салата 9
Готвят се 5–10 минути, трябва да останат леко хрупкави. Овкусяват се със сол и пипер.
10
Маринована херинга със зелева салата 10
Рибата се поднася със соса и топлата салата от зеле и ябълка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: