Хортобадски палачинки

С богата плънка и вкусен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за плънката:
500 г телешки врат
60 г краве масло (+ за намазване)
50 мл бульон от варенето на месото
1 глава лук
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за палачинките:
200 г брашно
300 мл прясно мляко
150 мл сода
2 яйца
1 щипка захар
1 щипка сол
олио за пържене

за соса:
250 г заквасена сметана
250 мл бульон от варенето на месото
1 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Хортобадски палачинки
Месото се реже на много малки кубчета.
2
Хортобадски палачинки 2
Лукът се наситнява и се запържва в 20 г от маслото.
3
Хортобадски палачинки 3
Добавя се месото и се посолява. Готви се, като се бърка, докато се запържи и придобие хубав златисто-карамелен цвят.
4
Хортобадски палачинки 4
Поръсва се с червения пипер, налива се вода, колкото да го покрива с 2-3 см и се готви, докато омекне – около 2 часа.
5
Хортобадски палачинки 5
Изважда се и се накълцва, а бульонът се запазва. Месото се прехвърля в купа, поръсва се с черен пипер, разбърква се с останалото масло и около 50 мл от бульона от варенето.
6
Хортобадски палачинки 6
Яйцата за палачинките се разбиват с млякото, содата, солта и захарта.
7
Хортобадски палачинки 7
Сместа се налива към брашното и хубаво се разбърква, за да няма бучки. Тестото се оставя 30 минути да престои.
8
Хортобадски палачинки 8
В намазан с олио тиган от сместа се приготвят четири големи палачинки.
9
Хортобадски палачинки 9
Сметаната и брашното за соса се разбъркват добре в тенджера, налива се бульонът от варенето, готви се на слаб огън, докато се сгъсти.
10
Хортобадски палачинки 10
Палачинките се пълнят с накълцаното месо, завиват се като пакетчета, поставят се в тава, намазват се с масло и се затоплят във фурна, загрята на 200 градуса (с вентилатор) за около 10 минути.
11
Хортобадски палачинки 11
Сервират се със соса.



Съвет: По желание може да се поръсят със сирене или кашкавал преди да се затоплят във фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: