Винен кебап с мариновано телешко

Сочно телешко с богат сос
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан (с кост)
4 скилидки чесън
4 моркова
бялата част от 1 стрък праз
1 глава лук
1 портокал
6 стръка магданоз
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
750 мл червено вино „Мерло“
100 г доматен концентрат
2 с. л. олио
1/2 с. л. нишесте
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Винен кебап с мариновано телешко
Лукът и чесънът се режат наедро, а морковите – на големи кубчета.
2
Винен кебап с мариновано телешко 2
Празът се цепва и в него се слагат дафиновият лист, мащерката и 4 стръка магданоз. Завързват се с конец.
3
Винен кебап с мариновано телешко 3
Месото се реже на кубчета и се слага в голяма купа.
4
Винен кебап с мариновано телешко 4
Добавят се морковите, лукът, чесънът и празът с подправките. Овкусява със сол и черен пипер.
5
Винен кебап с мариновано телешко 5
Залива се с виното и сока от портокала. Оставя се да се маринова за една нощ, покрито с фолио за свежо съхранение.
6
Винен кебап с мариновано телешко 6
След това месото се изважда и се запържва в олиото от всички страни.
7
Винен кебап с мариновано телешко 7
В малка част от маринатата се разтваря доматеният концентрат.
8
Винен кебап с мариновано телешко 8
А останалата се сипва при месото. Кипва се и се отпенва.
9
Винен кебап с мариновано телешко 9
Добавя се доматеният концентрат и се готви под капак на тих огън 3–4 часа. След това празът с подправките се отстранява.
10
Винен кебап с мариновано телешко 10
Нишестето се разтваря в малко студена вода, сипва се в ястието и се разбърква.
11
Винен кебап с мариновано телешко 11
Кебапът се сервира с настъргана портокалова кора и останалия магданоз, нарязан наситно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: