Мармалад от моркови

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2008
Мармалад от моркови
 
Необходими продукти:
1 лимон
6-7 зрънца кардамон
500 г моркови
200 г захар
1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Мармалад от моркови
Морковите се почистват и се настъргват в кухненски робот.
2
Мармалад от моркови  2
Корите на лимона и на портокала се настъргват с помощта на ренде.
3
Мармалад от моркови  3
Сокът на портокала и сокът на лимона се отцеждат и се сипват в купата с настърганите моркови.
4
Мармалад от моркови  4
Поръсва се със захарта и се оставя да престои няколко часа в хладилник, докато се отдели сок от морковите.
5
Мармалад от моркови  5
Сместа се изсипва в голяма тенджера и се поставя да кипне на слаб огън.
6
Мармалад от моркови  6
Овкусява се с няколко стрити на прах в хаванче зрънца кардамон.
7
Мармалад от моркови  7
Вари се още 10-15 минути и се консервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: