Тиквеник

Гост: Жорж Ганчев, Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Тиквеник
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
500-600 г тиква
1-2 ч. ч. захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 к. ч. олио
1-2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквеник
Тиквата се обелва, почиства се, нарязва се на парчета и се настъргва с помощта на кухненски робот.
2
Тиквеник 2
Настърганата тиква се задушава под капак с канела, 2-3 с. л. олио и 1 к. ч. вода около 10 минути.
3
Тиквеник 3
Тавата за печене се намазва с олио и се покрива с 2 листа кори.
4
Тиквеник 4
Корите се поливат с олио, поръсват се с тиква, орехови ядки, захар и още малко олио.
5
Тиквеник 5
Покриват се с още 2 листа кори и процедурата се повтаря, докато отгоре останат 2 листа кори. Тиквеникът се намазва с олио и се изпича в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути. Изпеченият тиквеник се покрива с чиста кърпа, за да изпръхне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: