Масала чай

Дата: 10.11.2009
Източник: Бон Апети
Масала чай
 
Необходими продукти:
5 г черен чай
250–500 мл прясно мляко
мед или захар на вкус
5 г кардамон
5 г канела
3–4 г джинджифил
3–4 г карамфил
2–3 г кориандър (или звезден анасон)
1 г черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Приблизително 2/3 от подходящ съд се пълни с вода, която кипва и съдът се дръпва от огъня.
2
Сипва се черният чай и масала миксът и се оставя да се запари няколко минути – 1, 2, 3… 5... 10...
3
Съдът се връща на огъня, добавя се млякото, подслажда се и чаят се довежда до точка на завиране, като се бърка, за да не загори млякото.
4
Готовата смес се прецежда и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта