Мидена супа с резене и шафран

Дата: 26.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг миди с черупките
1 щипка мащерка
1 щипка естрагон
1 щипка розмарин
1 кубче бульон
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 глава резене (100 г)
80 мл бяло вино
200 мл течна сметана
70 г масло
200 г домати
1 щипка шафран
 

Начин на приготвяне:
1
Мидена супа с резене и шафранЧерупките на мидите се почистват под течаща вода, като се използва домакинска тел, за да се отстрани напълно пясъкът.
2
Мидена супа с резене и шафран 2Лукът и морковът се нарязват надребно. Зелената част на резенето се отстранява и главата се нарязва също на малки парчета. 1/4 от зеленчуците се запържват за около 2 минути в тенджера, в която предварително са загрети 20 г масло.
3
Мидена супа с резене и шафран 3Когато зеленчуците се зачервят, се добавят мидите, налива се виното и ври 2 минути. След това бульонът се прецежда, а неразворените миди и зеленчуците се отстраняват. Няколко разтворени миди се оставят за декорация, а останалите се изваждат от черупките.
4
Мидена супа с резене и шафран 4Доматите се нарязват на кубчета и заедно с наситнените чесън, лук, морков и резене се запържват в предварително загрятото масло (50 г). След 4-5 минути се поръсват с щипка шафран.
5
Мидена супа с резене и шафран 5След това в тенджерата се налива прецеденият миден бульон и се добавя гореща вода, така че течността да стане 1 л. Стрива се бульонът, изсипват се мидените ядки и се вари 15 минути.
6
Мидена супа с резене и шафран 6Сварената супа се подправя с естрагон, розмарин и мащерка. В нея се налива сметаната, посолява се, след което се пюрира. При сервиране всяка порция се декорира с мида с черупка и зелени връхчета резене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта