Миди „Ескабече“

Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2009
Миди „Ескабече“
 
Необходими продукти:
800 г миди
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 с. л. винен оцет
2 с. л. зехтин
2 дафинови листа
1/4 връзка мащерка
2 с. л. доматено пюре
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се нарязват наситно и заедно с винения оцет и зехтина се слагат на слаб огън. Овкусява се със сол и черен пипер и се прибавят дафиновите листа и мащерката.
2
След като заври, се слагат мидите за около 10–15 минути. Накрая се добавя доматеното пюре, ястието ври още 5 минути и се оттегля от огъня.
3
След като се охладят, мидите се слагат в хладилник за минимум 10 часа. Може да престоят и един месец, ако съдът е добре затворен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: