Миди с ориз

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Миди с ориз
 
Необходими продукти:
1 кг миди
2 картофа
1 домат
2 стръка лук
1 стрък чесън
7-8 стръка магданоз
2 к. ч. бяло вино
1 к. ч. ориз
7-8 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Миди с ориз
Мидите се измиват и почистват. Запържват се в тиган с малко зехтин и няколко парченца от бялата част на стръка чесън.
2
Миди с ориз 2
Лукът и останалият чесън се нарязват наедро и се запържват в 2-3 с. л. зехтин. Добавя се оризът, запържва се и се налива бялото вино.
3
Миди с ориз 3
Мидите се поставят в йенски съд, добавят се прецеденият миден сос, нарязаните домати и магданоз, оризът и нарязаните на колелца картофи.
4
Миди с ориз 4
Ястието се поръсва със зехтин и сол на вкус и се запича във фурната за около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: