Минестроне с печени зеленчуци и песто

Ароматна пролетна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 връзки моркови
1 връзка репички
2 тиквички
2 връзки пресен лук (без перата)
1 корен пащърнак
1 консерва червен боб (400 г)
1,2 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
80 г дребна паста (мидички)
сол и черен пипер на вкус

за пестото:
100 мл зехтин
30 г сирене „Пармезан“
20 г печени бадеми
1 връзка босилек
1 скилидка чесън
1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Минестроне с печени зеленчуци и песто
Морковите, репичките и пащърнакът се почистват и се режат на кубчета, а пресният лук – на парчета с дължина от около 3–4 см. Поставят се в тава, поливат се със зехтин и се овкусяват със сол, черен пипер и по желание – с лют пипер на люспи. Пекат се около 40 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
2
Минестроне с печени зеленчуци и песто  2
Бульонът се налива в тенджера и се кипва, прибавят се печените зеленчуци, пастата, нарязаните на кубчета тиквички и бобът. Овкусява със сол и черен пипер и се готви на слаб огън, докато пастата омекне.
3
Минестроне с печени зеленчуци и песто  3
Босилекът, чесънът, настърганият пармезан и бадемите се смилат в блендер, заедно със зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
4
Минестроне с печени зеленчуци и песто  4
Няколко лъжици от пестото се прибавят в супата и се кипва.
5
Минестроне с печени зеленчуци и песто  5
По желание всяка порция се поднася с още песто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: