Таратор с печен чесън и кориандър

Дата: 30.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кисело мляко
3 краставици
1 глава чесън
1 връзка кориандър
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. кимион на зърна
чили на люспи без семките
сол и черен пипер на вкус
сокът от 1 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Таратор с печен чесън и кориандърНеобелената глава чесън се посолява, полива се със зехтина и се увива в алуминиево фолио. Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се оставя да се охлади.
2
Таратор с печен чесън и кориандър 2Почиства се от люспите.
3
Таратор с печен чесън и кориандър 3Намачква се.
4
Таратор с печен чесън и кориандър 4Краставиците се обелват и се нарязват на кубчета, кориандърът се накълцва.
5
Таратор с печен чесън и кориандър 5Кимионът се запича на сух тиган.
6
Таратор с печен чесън и кориандър 6Стрива се в хаванче.
7
Таратор с печен чесън и кориандър 7Киселото мляко се разбива с бъркалка, за да няма бучки. Подправя се с кимиона и сол на вкус. Прибавят се чесънът, сокът от лайм, кориандърът, краставиците и се разбърква.
8
Таратор с печен чесън и кориандър 8Разрежда се със студена вода до желаната гъстота. Оставя се в хладилник за 1 час.
9
Таратор с печен чесън и кориандър 9Поднася се с чили на люспи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Denka Todorova се регистрира в сайта.
yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
Габриела се регистрира в сайта.
Dukanova Maria се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Задушен джолан в богат сос
Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта