Мини ябълкови кексчета

Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г орехови ядки
3 с. л. захар
200 мл ябълков сок
2 щипки сол
1 ч. л. канела
1 1/2 ч. л. бакпулвер
3-4 с. л. ябълков сок
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. пшеничено брашно
1 яйце
1 ябълка
50 г масло
1/2 капсула ванилова есенция (1 ванилия на прах)


Начин на приготвяне:
1
Мини ябълкови кексчета
Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се смилат. Брашното се разбърква с бакпулвера и солта, добавят се смлените орехови ядки.
2
Мини ябълкови кексчета 2
Маслото се разтопява в тиган, изсипва се кафявата захар и се бърка, докато се разтвори. Налива се ябълковият сок. Сместа се оставя да изстине и се налива в голяма купа.
3
Мини ябълкови кексчета 3
Яйцето се добавя в купата и се разбива. След това сместа се налива в брашното, разбърква се, добавя се обелената и нарязана на кубчета ябълка и отново се разбърква добре. Ароматизира се с канела.
4
Мини ябълкови кексчета 4
Сместа се разпределя в подходяща по-голяма форма или в малки формички за кекс, които са предварително намаслени, набрашнени и покрити с хартия за печене. Формите се слагат в тава, налива се малко вода и десертът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Мини ябълкови кексчета 5
Сиропът се приготвя, като ябълковият сок се вари, докато остане 1/3 от обема му. Изсипва се захарта и се оставя на котлона, докато се разтвори. Ароматизира се с ванилия. Топлите кексчета се поливат с топлия сироп и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: