Мисо супа

По японски бърза, здравословна и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2011
Мисо супа
 
Необходими продукти:
1 с. л. тъмно мисо
1 с. л. светло мисо
1 с. л. хондаши
300 г тофу
2–3 г уакаме
1–2 стръка стръка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Мисо супа

В 1/2 л кипяща вода се разтваря хондаши. Прибавят се светлото и тъмното мисо, предварително разтворени в малко от горещия бульон.

 

 


2
Мисо супа 2

Водораслите уакаме се поставят в малък съд, заливат се със студена вода и се оставят за 6–7 минути, за да набъбнат.

 

 


3
Мисо супа 3

Тофуто се нарязва на едри кубчета и се добавя към бульона. Прибавят се и набъбналите водорасли уакаме.

 


4
Мисо супа 4

Супата се разпределя в купи и се поръсва с наситнен пресен лук.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: