Мисо супа

Дата: 09.05.2011
Източник: Бон Апети
Мисо супа
 
Необходими продукти:
1 с. л. тъмно мисо
1 с. л. светло мисо
1 с. л. хондаши
300 г тофу
2–3 г уакаме
1–2 стръка стръка пресен лук
 

Начин на приготвяне:
1
Мисо супа
В 1/2 л кипяща вода се разтваря хондаши. Прибавят се светлото и тъмното мисо, предварително разтворени в малко от горещия бульон.

 

 


2
Мисо супа 2
Водораслите уакаме се поставят в малък съд, заливат се със студена вода и се оставят за 6–7 минути, за да набъбнат.

 

 


3
Мисо супа 3
Тофуто се нарязва на едри кубчета и се добавя към бульона. Прибавят се и набъбналите водорасли уакаме.

 


4
Мисо супа 4
Супата се разпределя в купи и се поръсва с наситнен пресен лук.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта