Млечна баница

Дата: 18.10.2014
Източник: Ангелина
ТИТЛА: Чирак
Млечна баница
 
Необходими продукти:
за плънката:
4 яйца
350-400 г сирене
100 г кисело мляко
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер
сол на вкус
за заливката:
1 яйце
350 мл прясно мляко
2-3 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Млечна баницаВ купа чукваме четирите яйца и ги разбиваме с телена бъркалка (или с вилица). Добавяме натрошеното сирене и разбъркваме отново.
2
Млечна баница 2В киселото мляко объркваме бакпулвера и прибавяме към яйчената смес. Накрая добавяме и олиото.
3
Млечна баница 3Приготвяме си тавичка с диаметър 20-30 см. Намазняваме дъното или го покриваме с хартия за печене. Вземаме един лист от корите, намазваме с олио с четка, отгоре слагаме втори лист, пак намазваме с олио, следва трети лист, пак олио. Слагаме четвърти последен лист, върху който равномерно навсякъде (без да прекалявате) разпределяме от плънката, завиваме на руло по дължина.
Така процедираме до свършване на корите за баница.
4
Млечна баница 4Режем на рулца с дължина около 5 см, които подреждаме изправени (като пънчета) в тавата. Приготвяме си заливката. В купа чукваме яйцето, добавяме брашното и разбиваме, за да не останат топченца. Прибавяме прясното мляко и разбъркваме.
5
Млечна баница 5Върху всяко рулце слагаме по една лъжица от сместа, ако остане от нея я разпределяме върху всички. Да не ви притеснява, че става водниста, при печенето стяга, а баницата става много сочна. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до готовност или до приятен златист загар.
Когато е готова и вече я извадите от фурната, напръскайте я с малко студена вода, завийте я с кърпа, за да се задуши.
6
Млечна баница 6До десетина минутки след това, можете да се насладите на вкуса на тази невероятна млечна баница.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта