Млечна баница

Източник: Ангелина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.10.2014
Млечна баница
 
Необходими продукти:
за плънката:
4 яйца
350-400 г сирене
100 г кисело мляко
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер
сол на вкус

за заливката:
1 яйце
350 мл прясно мляко
2-3 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Млечна баница
В купа чукваме четирите яйца и ги разбиваме с телена бъркалка (или с вилица). Добавяме натрошеното сирене и разбъркваме отново.
2
Млечна баница 2
В киселото мляко объркваме бакпулвера и прибавяме към яйчената смес. Накрая добавяме и олиото.
3
Млечна баница 3
Приготвяме си тавичка с диаметър 20-30 см. Намазняваме дъното или го покриваме с хартия за печене. Вземаме един лист от корите, намазваме с олио с четка, отгоре слагаме втори лист, пак намазваме с олио, следва трети лист, пак олио. Слагаме четвърти последен лист, върху който равномерно навсякъде (без да прекалявате) разпределяме от плънката, завиваме на руло по дължина.
Така процедираме до свършване на корите за баница.
4
Млечна баница 4
Режем на рулца с дължина около 5 см, които подреждаме изправени (като пънчета) в тавата. Приготвяме си заливката. В купа чукваме яйцето, добавяме брашното и разбиваме, за да не останат топченца. Прибавяме прясното мляко и разбъркваме.
5
Млечна баница 5
Върху всяко рулце слагаме по една лъжица от сместа, ако остане от нея я разпределяме върху всички. Да не ви притеснява, че става водниста, при печенето стяга, а баницата става много сочна. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до готовност или до приятен златист загар.
Когато е готова и вече я извадите от фурната, напръскайте я с малко студена вода, завийте я с кърпа, за да се задуши.
6
Млечна баница 6
До десетина минутки след това, можете да се насладите на вкуса на тази невероятна млечна баница.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: