Млечна манатаркова супа

Унгарска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30-40 г сушени манатарки
1 глава лук
1/2 ч. ч. ориз
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
магданоз за поръсване
оцет и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Млечна манатаркова супа
Манатарките се накисват в гореща вода.
2
Млечна манатаркова супа 2
Лукът се нарязва, слага се в тенджера и се залива с 1 ч. ч. вода.
3
Млечна манатаркова супа 3
Набъбналите гъби се отцеждат от водата и се изсипват при лука.
4
Млечна манатаркова супа 4
Налива се 1 л студена вода и се добавя оризът.
5
Млечна манатаркова супа 5
Маслото се разтопява и се смесва с брашното.
6
Млечна манатаркова супа 6
Долива се студено прясно мляко, като се бърка непрекъснато.
7
Млечна манатаркова супа 7
След това се налива водата, в която са киснали манатарките.
8
Млечна манатаркова супа 8
Супата се застройва и се подправя със сол и оцет на вкус. Поднася се поръсена с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: