Мусака от печени чушки с кайма

Апетитно запечена до златисто
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 буркана печени червени чушки (по 800 г, без оцет)
600 г кайма (смес)
600 г домати на кубчета (от консерва)
200 г кашкавал
400 мл прясно мляко
200 мл телешки бульон
100 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
1 ч. л. кимион
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака от печени чушки с кайма
Лукът се нарязва на кубчета, а чесънът се наситнява.
2
Мусака от печени чушки с кайма 2
Каймата се запържва добре в загретия зехтин, докато стане на златистокафяви трохи.
3
Мусака от печени чушки с кайма 3
Прибавят се лукът и чесънът, доматеният концентрат и доматите. Подправя се с кимион, сол и черен пипер на вкус. По желание се поръсва с щипка захар.
4
Мусака от печени чушки с кайма 4
Налива се бульонът и сосът се оставя да се готви още около 15 минути.
5
Мусака от печени чушки с кайма 5
Чушките се отцеждат и се подсушават.
6
Мусака от печени чушки с кайма 6
Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното. Налива се млякото и се оставя да се вари, докато се сгъсти. Овкусява се със сол и индийско орехче.
7
Мусака от печени чушки с кайма 7
Тавата се намазва със зехтин и се покрива с печени чушки. Отгоре се сипва от соса с кайма, следва нов ред чушки и така, докато свършат продуктите, като последният ред трябва да е от чушки.
8
Мусака от печени чушки с кайма 8
Маже се със зехтин. Мусаката се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Мусака от печени чушки с кайма 9
След това се залива с бешамела, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната за още 20 минути.
10
Мусака от печени чушки с кайма 10
Изважда се, оставя се да се охлади за 20 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: