Ризото с тиква и скариди

Дата: 31.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиква (сорт „Цигулка“)
300 г ориз „Арборио“
250 г сурови скариди
100 г тънки резени бекон „Панчета“
70 г сирене „Пармезан“
900 мл зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 стрък праз
1/2 връзка див лук
2 с. л. сирене „Маскарпоне“
1/2 ч. л. кайенски пипер
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с тиква и скаридиТиквата се обелва, нарязва се на кубчета, полива се с около 30 мл зехтин, посолява се и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато омекне – 40 минути. След това се пюрира.
2
Ризото с тиква и скариди 2Празът и чесънът се наситняват. Запържват се в около 40 мл зехтин, добавя се оризът и се налива виното.
3
Ризото с тиква и скариди 3Когато оризът го абсорбира, постепенно се налива бульонът. Стане ли оризът „ал денте“, се сипва пюрето от тиква.
4
Ризото с тиква и скариди 4Подправя се с индийско орехче, сол и черен пипер и се разбърква. Ризотото се отстранява от огъня и се разбърква с настъргания пармезан, сиренето „Маскарпоне“ и накълцания див лук.
5
Ризото с тиква и скариди 5Скаридите се почистват и се овкусяват със сол. Пържат се в останалия зехтин, изваждат се и се поръсват с кайенски пипер.
6
Ризото с тиква и скариди 6Панчетата се пържи в сух тиган, докато стане хрупкава, изважда се и се отцежда върху салфетка.
7
Ризото с тиква и скариди 7Ризотото се гарнира със скариди и начупена панчета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Стана много вкусно. Изяде се преди да успея да го снимам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Финджикова се регистрира в сайта.
Stella Katsarova коментира рецептата Обърнат кейк с цитруси
Емо се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта