Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик

Пъстра феерия от цвят, вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от сьомга (с кожа)
2 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
100 г заквасена сметана
4 стръка копър
2 с. л. сок от лимон
2 ч. л. настърган хрян
сол на вкус

за салатата:
600 г червено цвекло
100 г перлен ечемик
50 г спанак
80 мл зехтин
2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. дижонска горчица
1/4 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик
Цвеклото се измива и всяка глава се слага върху парче алуминиево фолио. Залива се с малко от зехтина, овкусява със сол и черен пипер и се увива добре във фолиото. Поставя се в тава, налива се един пръст вода и се пече около час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
2
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 2
След това се обелва и се нарязва на кубчета.
3
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 3
Перленият ечемик се сварява във вода и се отцежда.
4
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 4
В купа се разбъркват горчицата, оцетът, кимът и останалият зехтин.
5
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 5
В голяма купа се смесват ечемикът, цвеклото, спанакът, налива се дресингът и се разбърква.
6
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 6
Копърът се наситнява и се смесва със сметаната, сока от лимон, хряна и сол на вкус.
7
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 7
Сьомгата се почиства (от люспите и костиците) и се нарязва на 4 еднакви парчета. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 8
Върху кожата се правят прорези.
9
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 9
Филетата се пържат в зехтин с кожата надолу, като леко се притискат, за да не се нагъват.
10
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 10
Щом кожата стане златиста и хрупкава, се обръщат. Добавят се маслото и смачкани скилидки чесън. Готви се до златисто.
11
Сьомга със салата от червено цвекло и ечемик 11
Сервира се със салатата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: