Хрупкава пъстърва с лют сос

Бърза рецепта с азиатски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дребни пъстърви
20 г корен джинджифил
1 скилидка чесън
1/2 връзка пресен кориандър
2 с. л. оризово вино „Мирин“
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. сусамово олио
сол на вкус
брашно и нишесте за овалване
олио за пържене

за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 г корен джинджифил
4 скилидки чесън
1 люта чушка
1 глава лук
2 с. л. оризово вино „Мирин“
2 с. л. соев сос
30 мл олио
2 с. л. захар
1 ч. л. царевично нишесте
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хрупкава пъстърва с лют сос
Джинджифилът се настъргва, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
2
Хрупкава пъстърва с лют сос 2
Разбъркват се със соевия сос, мирина и сусамовото олио.
3
Хрупкава пъстърва с лют сос 3
Рибата се почиства и по повърхността й се правят прорези напречно на гръбната кост.
4
Хрупкава пъстърва с лют сос 4
Залива се с приготвената марината и се оставя да престои поне един час.
5
Хрупкава пъстърва с лют сос 5
Изважда се от маринатата и се овалва в смесените брашно и нишесте.
6
Хрупкава пъстърва с лют сос 6
Пържи се на маслена баня, до златисто. Отцежда се върху решетка.
7
Хрупкава пъстърва с лют сос 7
Лукът, чесънът, джинджифилът и чушката се нарязват на ситно и се запържват в олио.
8
Хрупкава пъстърва с лют сос 8
Доматите се разбъркват със соевият сос, мирина, захарта и нишестето, разтворено в 50 мл вода, наливат се в съда при лука.
9
Хрупкава пъстърва с лют сос 9
Готви се до сгъстяване и ако е нужно, се посолява.
10
Хрупкава пъстърва с лют сос 10
Рибата се поднася със соса и накълцан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2020
Здравейте, Кремена Чиликова! Смело пробвайте с шаран, ще стане, само трябва да е по-дребен! Поздрави от нас!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2020
Дали ще се получи добре с шаран вместо пъстърва?
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2018
Много вкусно стана, сосът е невероятен! Не намерих малки пъстърви,затова две големи сготвих, но вместо да ги изпържа- опекох ги на фурна.Много вкусно се получи :) .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: