Хрупкава пъстърва с лют сос

Дата: 20.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дребни пъстърви
20 г корен джинджифил
1 скилидка чесън
1/2 връзка пресен кориандър
2 с. л. оризово вино „Мирин“
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. сусамово олио
сол на вкус
брашно и нишесте за овалване
олио за пържене
за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 г корен джинджифил
4 скилидки чесън
1 люта чушка
1 глава лук
2 с. л. оризово вино „Мирин“
2 с. л. соев сос
30 мл олио
2 с. л. захар
1 ч. л. царевично нишесте
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкава пъстърва с лют сосДжинджифилът се настъргва, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
2
Хрупкава пъстърва с лют сос 2Разбъркват се със соевия сос, мирина и сусамовото олио.
3
Хрупкава пъстърва с лют сос 3Рибата се почиства и по повърхността й се правят прорези напречно на гръбната кост.
4
Хрупкава пъстърва с лют сос 4Залива се с приготвената марината и се оставя да престои поне един час.
5
Хрупкава пъстърва с лют сос 5Изважда се от маринатата и се овалва в смесените брашно и нишесте.
6
Хрупкава пъстърва с лют сос 6Пържи се на маслена баня, до златисто. Отцежда се върху решетка.
7
Хрупкава пъстърва с лют сос 7Лукът, чесънът, джинджифилът и чушката се нарязват на ситно и се запържват в олио.
8
Хрупкава пъстърва с лют сос 8Доматите се разбъркват със соевият сос, мирина, захарта и нишестето, разтворено в 50 мл вода, наливат се в съда при лука.
9
Хрупкава пъстърва с лют сос 9Готви се до сгъстяване и ако е нужно, се посолява.
10
Хрупкава пъстърва с лют сос 10Рибата се поднася със соса и накълцан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2018
Много вкусно стана, сосът е невероятен! Не намерих малки пъстърви,затова две големи сготвих, но вместо да ги изпържа- опекох ги на фурна.Много вкусно се получи :) .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Ivanova се регистрира в сайта.
GalkaRadi Filipovi се регистрира в сайта.
Tea Kovacheva се регистрира в сайта.
Aneliya Goceva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта