Тафелшпиц

Дата: 21.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки вайсбрат
500 г тръбни говежди кости
100 г глава целина
1 глава лук
1 пащърнак
1 морков
3 зърна хвойна
1 дафинов лист
5 зърна бахар
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
за соса:
200 г заквасена сметана
150 мл животинска сметана
1 връзка див лук
1 корен хрян
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ТафелшпицКостите, месото и нарязаните на едро морков, целина и пащърнак се слагат в дълбока тенджера и се заливат със студена вода.
2
Тафелшпиц 2Лукът се реже на четири и се запича в сух загрят тиган, докато стане с тъмен цвят.
3
Тафелшпиц 3Пуска се във водата, прибавят се и подправките – хвойна, черен пипер, бахар и дафинов лист, завързани в марля. Вари се на умерен огън, докато месото стане готово. Междувременно бульонът се отпенва.
4
Тафелшпиц 4След това месото се изважда,охлажда се и се нарязва на филии, а бульонът се прецежда и се запазва за друго ястие.
5
Тафелшпиц 5Хрянът за соса се бели и се стърже на фино ренде. Смесва се с добре разбита животинска сметана, заквасената сметана, сол и накълцан див лук.
6
Тафелшпиц 6Месото се поднася със соса.



Съвет:
Може да поднесете бульона като австрийците – с нарязани на ленти палачинки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
Krasimira Andonova се регистрира в сайта.
krasidi се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта