Пилешко месо със сметана, гъби и кисели краставички

Нещо като пиле „Жулиен“
Източник: Десислава
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.01.2018
Пилешко месо със сметана, гъби и кисели краставички
Пилешко месо със сметана, гъби и кисели краставички
 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
50 г краве масло
2 тарелки печурки
3-4 кисели краставички
400 мл готварска сметана
1/2 ч. л. универсална подправка за пиле
сол и черен пипер на вкус
кашкавал за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Запържваме нарязано на кубчета месо в маслото.
2
Изваждаме го от съда и в същата мазнина запържваме нарязаните на филийки гъби.
3
Добавяме краставичките.
4
Слагаме универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус.
5
Връщаме месото, сипваме сметаната и оставяме ястието да къкри за 5-10 минути.
6
След това прехвърляме в тава, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за десетина минути в предварително загрята фурна (на грил програма), докато се получи лека златиста коричка.


Съвет:
Ястието се поднася топло - може да го сервирате и върху картофено пюре (като на снимката).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: