Пиле с лук на фурна

Дата: 30.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут (без кожа)
200 г кашкавал
100 мл телешки бульон
100 мл бяло вино
3 глави лук
2 скилидки чесън
3 стръка мащерка
2–3 чабати
3 с. л. олио
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с лук на фурнаЛукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява, слагат се в тиган със сгорещеното олио, посоляват се и се запържват, докато лукът се карамелизира.
2
Пиле с лук на фурна 2Деглазира се с виното и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнената мащерка.
3
Пиле с лук на фурна 3Лукът се готви, докато течността се редуцира, след което се изсипва в тава.
4
Пиле с лук на фурна 4Хлябът се разполовява. Половинките се намазват с масло и се запичат в тиган до златисто.
5
Пиле с лук на фурна 5Подреждат се в тавичката върху лука.
6
Пиле с лук на фурна 6Месото се овкусява със сол и черен пипер и се слага върху хляба.
7
Пиле с лук на фурна 7Ястието се пече 30–40 минути до златисто на 180 градуса.
8
Пиле с лук на фурна 8Поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2018
С малко повече вино
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта