Заек по ловджийски

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
4 ленти бекон
4 глави лук шалот
3 скилидки чесън
400 г печурки
200 г пасирани домати (от консерва)
200 мл бяло вино
1/4 връзка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка мащерка
2 с. л. брашно
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Заек по ловджийски
Заекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Заек по ловджийски 2
Беконът се нарязва на едро и се запържва до златисто в малко зехтин. Прехвърля се в тава.
3
Заек по ловджийски 3
В съда с мазнината от бекона се запържва месото. Прехвърля се тавата при бекона.
4
Заек по ловджийски 4
В същия съд се запържват наситнените лук и чесън. Добавят се и обелените, почистени и нарязани на едро гъби. Щом се позапържат, се деглазира с виното.
5
Заек по ловджийски 5
След 1–2 минути се наливат доматите. Разбърква се и се изсипва при заека. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнените мащерка, босилек и магданоз.
6
Заек по ловджийски 6
Залива се с брашното, разтворено в 150 мл вода. Покрива се с алуминиево фолио.
7
Заек по ловджийски 7
Пече се около 2 часа в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2018
Вместо гъби сложих моркови. Стана много вкусно.
4.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2018
Вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2018
Хареса ни. Трябва да се яде докато е горещо!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2018
Невероятно вкусно плюс два картофа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: