Заек по ловджийски

Дата: 19.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
4 ленти бекон
4 глави лук шалот
3 скилидки чесън
400 г печурки
200 г пасирани домати (от консерва)
200 мл бяло вино
1/4 връзка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка мащерка
2 с. л. брашно
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек по ловджийскиЗаекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Заек по ловджийски 2Беконът се нарязва на едро и се запържва до златисто в малко зехтин. Прехвърля се в тава.
3
Заек по ловджийски 3В съда с мазнината от бекона се запържва месото. Прехвърля се тавата при бекона.
4
Заек по ловджийски 4В същия съд се запържват наситнените лук и чесън. Добавят се и обелените, почистени и нарязани на едро гъби. Щом се позапържат, се деглазира с виното.
5
Заек по ловджийски 5След 1–2 минути се наливат доматите. Разбърква се и се изсипва при заека. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнените мащерка, босилек и магданоз.
6
Заек по ловджийски 6Залива се с брашното, разтворено в 150 мл вода. Покрива се с алуминиево фолио.
7
Заек по ловджийски 7Пече се около 2 часа в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2018
Хареса ни. Трябва да се яде докато е горещо!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2018
Невероятно вкусно плюс два картофа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта