Скалопини с лимон и каперси

Шницели от свинско по италиански
Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле (цяло парче)
200 мл бяло вино
70 мл олио
1 скилидка чесън
1/2 лимон
1 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за гарнитурата:
800 г картофи
100 г краве масло
4 стръка магданоз
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Скалопини с лимон и каперси
Месото се почиства от ципите и се нарязва на тънки парчета, които се изтъняват добре с пръсти - скалопини. Овкусяват се със сол и черен пипер, и се поръсват с брашно, като излишното се изтупва.
2
Скалопини с лимон и каперси 2
Пържат се в олиото от двете страни до златисто. Добавят се каперсите и чесънът, както и половин лимон, нарязан на тънки парчета. Деглазира се с виното, по желание се добавя щипка захар. Готви се 1–2 минути и се отстранява от котлона.
3
Скалопини с лимон и каперси 3
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. След това се режат на парчета. Пържат се в масло със сол, докато се зачервят, като се бъркат от време на време поне 20 минути. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.
4
Скалопини с лимон и каперси 4
Месото се поднася с гранитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2022
Страхотно и бързо ястие за почитателите на лимоновия вкус. Обожавам комбинацията и докато се сетя да снимам ястието, вече го бяхме изяли ;)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2018
Чудесна рецепта! Каперсите придават наистина страхотен вкус, а лично на мен лимона ми дойде точно колкото трябва, но аз съм и любител на по-кисело.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Прекрасна рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2018
Станаха чудесни, но определено с по-малко лимон от посоченото. Може би половината.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2018
Пилешки скалопини
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: