Руло от бутертесто с пушена риба

Красиво и апетитно запечено до златисто
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г бутертесто
150 г пушена пъстърва
150 г пушена сьомга
300 г праз (бялата част)
60 г краве масло
250 мл животинска сметана
50 мл бяло вино
2 картофа
1 яйце
4 стръка естрагон
2 с. л. брашно (+ за плота)
1 с. л. ретро горчица
сол и пипер меланж на вкус
черен сусам и семена резене за поръсване

за соса:
200 г заквасена сметана
10 стръка див лук
1–2 с. л. хрян (от буркан)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от бутертесто с пушена риба
Картофите се белят и се сваряват до готовност в подсолена вода.
2
Руло от бутертесто с пушена риба 2
Празът се почиства, нарязва се на едро и се задушава в половината масло и виното под капак, докато омекне.
3
Руло от бутертесто с пушена риба 3
Когато течността се изпари, се добавя останалото масло и се сипва брашното. Разбърква се, за да се запържи леко и да няма вкус на сурово.
4
Руло от бутертесто с пушена риба 4
Добавят се горчицата и сметаната, разбърква се и се оставя на огъня, докато сместа се сгъсти.
5
Руло от бутертесто с пушена риба 5
Картофите се настъргват, рибата се накъсва, естрагонът се накълцва, пиперът се счуква едро в хаванче и всичко се разбърква със задушения праз. Плънката се оставя да се охлади добре.
6
Руло от бутертесто с пушена риба 6
Бутертестото се разточва на не много тънка кора върху набрашнен плот. Плънката се слага от едната страна на кората, а краищата на тестото се мажат с разбито яйце.
7
Руло от бутертесто с пушена риба 7
Оформя се руло и краищата на тестото се притискат, за да се залепят. Рулото се намазва с разбито яйце, поръсва се със семена резене и черен сусам.
8
Руло от бутертесто с пушена риба 8
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути. Оставя се леко да се охлади.
9
Руло от бутертесто с пушена риба 9
Сметаната се смесва с хряна и нарязания див лук, посолява се.
10
Руло от бутертесто с пушена риба 10
Рулото се нарязва и се сервира със сметановия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: