Неаполитанско сарту

Дата: 25.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за соса:
800 г пасирани домати
50 мл червено вино
50 мл зехтин
3 пикантни сурови свински наденици
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за ориза:
450 г ориз „Арборио“
120 г сирене „Грана падано“
1,2 л зеленчуков бульон
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
1 глава лук
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
за кюфтетата:
300 г смлян телешки врат
100 г галета
50 г сирене „Грана падано“
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
250 г сирене „Моцарела“
150 г замразен грах
15 г сушени манатарки
краве масло за намазване
галета за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Неаполитанско сартуНадениците за соса се надупчват и се пържат в намазан със зехтин тиган за кратко, след това се изваждат и се нарязват на шайби.
2
Неаполитанско сарту 2Чесънът се накълцва, запържва се за няколко секунди в загрят зехтин и се налива виното.
3
Неаполитанско сарту 3Прибавят се риганът, доматите, сол и черен пипер на вкус, както и нарязаните наденици. Готви се на слаб огън около 30 минути. Ако има нужда, се добавя 1 ч. л. захар.
4
Неаполитанско сарту 4Лукът за ориза се реже на ситно и се запържва в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.
5
Неаполитанско сарту 5Сипва се оризът, разбърква се, налива се виното, след около минута се сипва и бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се, докато оризът омекне и поеме течността.
6
Неаполитанско сарту 6Прехвърля в тава, за да се охлади леко, добавя се един черпак от доматения сос без парчета наденица. Поръсва се настърганото сирене „Грана падано“, разбърква се и се охлажда.
7
Неаполитанско сарту 7Накрая се прибавя разбитото яйце и отново се разбърква.
8
Неаполитанско сарту 8Каймата за кюфтетата се размесва добре със стрития на паста чесън, настърганото сирене „Грана падано“, галетата, яйцето, сол и черен пипер на вкус.
9
Неаполитанско сарту 9Оформят се кюфтенца с големината на орех и се пържат в сгорещения зехтин до полуготовност.
10
Неаполитанско сарту 10Гъбите за плънката се заливат с гореща вода, моцарелата се накъсва, а грахът се размразява.
11
Неаполитанско сарту 11Наденицата с доматения сос се смесва с граха, кюфтетата, моцарелата и отцедените гъби.
12
Неаполитанско сарту 12Форма за печене с диаметър 26 см и подвижно дъно се покрива с хартия, намазва се с масло и се поръсва хубаво с галета да покрие дъното и стените.
13
Неаполитанско сарту 13Част от ориза се разпределя по дъното и стените на формата, като се заравнява и се притиска с лъжица.
14
Неаполитанско сарту 14Изсипва се плънката.
15
Неаполитанско сарту 15Покрива се с останалия ориз и отново се заравнява и се притиска.
16
Неаполитанско сарту 16Поръсва се с галета и малко масло и се пече около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
17
Неаполитанско сарту 17Охлажда се поне 20–30 минути, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Финджикова се регистрира в сайта.
Stella Katsarova коментира рецептата Обърнат кейк с цитруси
Емо се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта