Султан кебап

В кори за баница е скрита богата плънка от телешко със зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешко контрафиле
250 г кори за баница (дърпани или на сач)
100 г замразен грах
80 мл зехтин
2 средно големи патладжана
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

за бешамела:
250 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
1 с. л. краве масло

за поръсване:
200 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Султан кебап
Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Посоляват се и оставят да излезе горчивата вода. След това се измиват и се подсушават.
2
Султан кебап 2
Пържат се до златисто в половината от зехтина.
3
Султан кебап 3
Месото се нарязва на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва до златисто в останалия зехтин.
4
Султан кебап 4
Наливат се 200 мл вода и се готви под капак, докато омекне и остане на мазнина. Добавя се лукът и се оставя да се запържи. Прибавят се грахът и патладжанът. Подправя се със сол и черен пипер. Охлажда се.
5
Султан кебап 5
Корите се режат на големи квадрати. Във всеки квадрат се поставя от сместа с месо и се загъват като пакетчета.
6
Султан кебап 6
Подреждат се в тава с гладката част на горе.
7
Султан кебап 7
Брашното се запържва в сгорещеното масло, постепенно се налива млякото, като се бърка, докато се получи гладък сос бешамел. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Султан кебап 8
Пакетчетата се намазват с бешамела.
9
Султан кебап 9
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 15 минути.
10
Султан кебап 10
Поръсват се с настърган кашкавал и се допичат до златиста коричка – з а още 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2021
Супер е.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2021
Много добре получи моя султан кебап!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2018
Лесна и приятна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: