Мусака с тиквички

Дата: 03.05.2016
Източник: Stella Emil Tserkovska
ТИТЛА: Чирак
Мусака с тиквички
 
Необходими продукти:
300 г телешка кайма
1 тиквичка (средно голяма)
2 с. л. олио
40 г краве масло
1 глава кромид лук
1 с. л. ориз
2-3 домата
1 яйце
1 с. л. брашно
сол
червен пипер
магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Нарязаният надребно лук и оризът се задушават в олиото и малко вода.
2
Добавят се част от настърганите домати, каймата и червеният пипер.
3
Сместа се задушава 3-4 минути, след което се прибавя тиквичката, нарязана на кубчета и ситно нарязаният магданоз.
4
Посолява се, разбърква се добре и се изсипва в тава. Долива се малко вода, добавят се останалите домати и отгоре се нареждат парченца масло.
5
Мусаката се пече в умерено загрята фурна. Когато е почти готова, се залива със смес от яйцето, брашното и киселото мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта