Мусака със зеле

Рецепта от книгата "Хранене на детето: Режим при диабет и профилактика"
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2007
Мусака със зеле
 
Необходими продукти:
300 г прясно зеле
100 г телешка кайма
2 домата
3-4 стръка магданоз
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
2 щипки черен пипер
1 щипка копърово семе


Начин на приготвяне:
1
Мусака със зеле
Каймата се слага в купа, полива се с малко вода и се намачква.
2
Мусака със зеле 2
Олиото се налива в тенджера или в дълбок тиган, сипва се каймата и се запържва 5-7 минути на умерен огън, като се бърка непрекъснато. Трябва да стане на гранули.
3
Мусака със зеле 3
Прясното зеле се нарязва надребно, посолява се, намачква се с ръце и се добавя към каймата.
4
Мусака със зеле 4
Разбърква се и се оставя на бавен огън още около 10 минути.
5
Мусака със зеле 5
Когато зелето омекне, се добавят нарязаните на кубчета домати.
6
Мусака със зеле 6
Ястието се подправя с червен пипер, черен пипер, копърово семе, наситнен магданоз и дафинов лист.
7
Мусака със зеле 7
Мусаката се разбърква и къкри под капак, докато водата изври. След това може да се запече във фурна за около 10 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: