Мусака

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 11.08.2014
Мусака
 
Необходими продукти:
Необходими продукти:
500 г кайма
2 средно големи глави лук
2 моркова
8-10 не много големи картофа
1-2 домата
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус

за заливката:
2 бр. яйца
200 г кисело мляко
щипка сода
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Мусака
Каймата с 3-4 с. л. олио се раздробява, за да стане хубаво на трохи и се запържва леко.
2
Мусака 2
След това се добавя лукът и морковът, да се задушат за 1- 2 минути.
3
Мусака 3
Прибавят се настърганите домати, една щипка захар, за да премахне киселия вкус на доматите и се задушават отново за 3-4 минути.
4
Мусака 3
Изсипват се нарязаните на кубчета картофи, сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и малко подправка за месо. Налива се вода, когато заври водата, се дърпа от котлона и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 40-50 минути.
5
Мусака 3
Яйцата се разбиват, прибавя се киселото мляко, щипка сода за хляб и ситно нарязаният магданоз. Залива се мусаката и се връща във фурната за 10-15 минути, докато порозавее. Поднася се с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: