Нем

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Нем
 
Необходими продукти:
500 г смляно свинско месо
1/2 ч. л. натриев глутамат
1 шепа дървесни гъби
1 глава кромид лук
2 стръка зелен лук
3 моркова
3 яйца
1/2 л бира
25 оризови листа
150 г фиде от тапиока (оризово фиде)
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
НемФидето от тапиока се накисва за кратко във вряла вода, след което се отцежда и се нарязва на къси пръчици (3-4 см). Дървесните гъби също се заливат с гореща вода и се нарязват наситно.
2
Нем 2Смляното месо се смесва с нарязаното фиде и настърганите наситно моркови.
3
Нем 3Прибавят се дървесните гъби.
4
Нем 4След това се сипват нарязаните наситно зелен лук и кромид и продуктите хубаво се разбъркват.
5
Нем 5Накрая се чупят яйцата и се замесва кайма.
6
Нем 6Каймата се подправя с черен пипер и сол на вкус.
7
Нем 7Бирата се налива в широка купа и в нея се накисват оризовите листа.
8
Нем 8Във всяко листо се слагат по 1-2 лъжици от каймата и се увива като руло.
9
Нем 9Рулцата се пържат в обилно количество сгорещено олио. Прилага се техника на дълбоко, фритюрно пържене, като на втората минута от пърженето силата на котлона се намалява.
10
Нем 10Гототвите рула се поднасят със соса за салата "Ном".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Филип коментира рецептата Омлет с риба тон и домати
Радосвета Иванова публикува рецептата Козунак
Дарко публикува рецептата Фаршировани яйца
Adriana Dimitrova публикува рецептата Кекс в чаша
Adriana Dimitrova публикува рецептата Манджата на баба
Ди Алба публикува рецептата Омлет с риба тон и домати
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта