Никулденска питка

Дата: 19.03.2018
ТИТЛА: Готвач
Никулденска питка
 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
250 г брашно грахам
7 г суха мая
2 с. л. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
вода
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря във водата, заедно със захарта и се оставя да шупне. Смесват се двата вида брашно и солта. Прави се кладенче, в което се изсипват шупналата мая и олиото. Омесва се меко тесто. Поставя се в купа и се покрива. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
2
Тестото се премесва и се оформя като риба. Оставя се отново да втаса. През това време фурната се загрява на 220 градуса. Преди да се сложи във фурната, питката се намазва със жълтък. Пече се до суха клечка. След изваждане от фурната, питката се оставя да почине 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petar Irinkin се регистрира в сайта.
Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Баница със спанак
Raia Vitkova се регистрира в сайта.
katerina се регистрира в сайта.
sunysp се регистрира в сайта.
Албена Желязкова коментира рецептата Сладкиш Агнеса
Албена Желязкова се регистрира в сайта.
Svetla Kirilova се регистрира в сайта.
Daniela Kovacheva се регистрира в сайта.
Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Спаначени кюфтета
doseva6 сготви Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта