Никулденска питка

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Никулденска питка
 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
250 г брашно грахам
7 г суха мая
2 с. л. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
вода


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря във водата, заедно със захарта и се оставя да шупне. Смесват се двата вида брашно и солта. Прави се кладенче, в което се изсипват шупналата мая и олиото. Омесва се меко тесто. Поставя се в купа и се покрива. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
2
Тестото се премесва и се оформя като риба. Оставя се отново да втаса. През това време фурната се загрява на 220 градуса. Преди да се сложи във фурната, питката се намазва със жълтък. Пече се до суха клечка. След изваждане от фурната, питката се оставя да почине 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: