Никулденски шаран с гъби

Сготвен по този начин, шаранът ще остави траен спомен за един прекрасен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шаран (около 2 кг)
50 мл олио
2 глава лук
100 г глава целина
3 ябълки
1/4 връзка магданоз
200 г гъби
6 филийки хляб
4 стръка мащерка
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаран с гъби
Шаранът се почиства, измива се и се подсушава. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Никулденски шаран с гъби 2
Хлябът се слага в блендер и се смила на трохи.
3
Никулденски шаран с гъби 3
Лукът и целината се нарязват наситно, ябълките – на кубчета, а гъбите на четири. Магданозът и мащерката се наситняват.
4
Никулденски шаран с гъби 4
Загряват се 20 мл от олиото и в него се запържват лукът и целината.
5
Никулденски шаран с гъби 5
Добавят се ябълките, гъбите, след като се запържат и те, се дърпат от огъня. Към тях се добавят трохите, подправя се с мащерката и магданоза и се разбърква.
6
Никулденски шаран с гъби 6
Шаранът се пълни с получената смес, слага се с отвора надолу прав в тава, за да не изтече плънката, и се залива с останалото олио.
7
Никулденски шаран с гъби 7
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Примерно резюме
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: