Никулденски шаран

Дата: 06.12.2001
Източник: Бон Апети
Никулденски шаран
 
Необходими продукти:
1 шаран (около 2 кг)
1 морков
2 глави лук
1 стрък праз
1 ч. ч. бяло вино
4 с. л. олио
девесил
лимони
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаранЛукът и морковът се нарязват наситно и се запържват. Подправят се със ситно нарязани копър, магданоз, девесил, с малко черен пипер и сол. Налива се 1/2 ч. ч. вода, задушава се 5 минути и се оттегля от котлона.
2
Никулденски шаран 2Празът се нарязва на големи парчета (около 10 см). От тях се приготвя канапе, върху което да се постави пълненият шаран.
3
Никулденски шаран 3Рибата се почиства добре, осолява се, пълни се с плънката и се зашива. Внимателно се поставя върху канапето, залива се обилно с бяло вино и се покрива с резени лимон.
4
Никулденски шаран 4Пече се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 30-40 минути (в зависимост от големината на рибата).
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2017
Звучи чудесно! Това е нашия Никулденски шаран.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
Страхотно,Благодаря
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
пълнен шаран с картофки и масълце за гарнитура
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта