Никулденски шаран

Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2001
Никулденски шаран
 
Необходими продукти:
1 шаран (около 2 кг)
1 морков
2 глави лук
1 стрък праз
1 ч. ч. бяло вино
4 с. л. олио
девесил
лимони
сол


Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаран
Лукът и морковът се нарязват наситно и се запържват. Подправят се със ситно нарязани копър, магданоз, девесил, с малко черен пипер и сол. Налива се 1/2 ч. ч. вода, задушава се 5 минути и се оттегля от котлона.
2
Никулденски шаран 2
Празът се нарязва на големи парчета (около 10 см). От тях се приготвя канапе, върху което да се постави пълненият шаран.
3
Никулденски шаран 3
Рибата се почиства добре, осолява се, пълни се с плънката и се зашива. Внимателно се поставя върху канапето, залива се обилно с бяло вино и се покрива с резени лимон.
4
Никулденски шаран 4
Пече се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 30-40 минути (в зависимост от големината на рибата).
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2017
Звучи чудесно! Това е нашия Никулденски шаран.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
Страхотно,Благодаря
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
пълнен шаран с картофки и масълце за гарнитура
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: