Огретен от коприва

Дата: 11.03.2010
Източник: Бон Апети
Огретен от коприва
 
Необходими продукти:
800 г коприва
400 г ориз
3 яйца
2 глави лук
4 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява в подсолена вода и се смесва в тава с почистената, измита, попарена и накълцана коприва (може да не се попарва, а само да се измие добре със студена вода и да се кисне около 30 минути).
2
Добавят се разбитите яйцата и наситненият лук и всичко се овкусява със сол и черен пипер. Пече се около 10–15 минути в предварително зарята до 200 градуса фурна.
3
Предястието се сервира, като всяка порция се гарнира с лъжица заквасена сметана.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ekaterina Blohina се регистрира в сайта.
Lisa S Slav коментира рецептата Пилешко с патладжани
Popova Stefka се регистрира в сайта.
Gerrii Karova се регистрира в сайта.
KREMCHO коментира рецептата Баварски портокалов крем
Tsvetelin Petrov се регистрира в сайта.
Pavlinka Boneva се регистрира в сайта.
Милена Колева се регистрира в сайта.
Veselina Nqgolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта