Огретен от тиквички

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 13.05.2014
Огретен от тиквички
 
Необходими продукти:
1 голяма тиквичка
100 г сирене
100 г кашкавал
2 скилидки чесън
1 клонка копър
1 яйце
1 с. л. зехтин
100 мл прясно мляко
2-3 с. л. кисело мляко
200 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Тиквичката се нарязва на много тънки шайби. В кръгла тавичка или друг по-дълбок съд с малък диаметър, се редят ред тиквички като се застъпват, поръсват се с малко сирене и кашкавал, малко чесън и копър. Така се редуват докато свършат всички продукти. Завършва се с ред тиквички.
2
Полива се с малко зехтин и се наливат около 200 мл вода (може и по-малко или да не се налива, защото тиквичките си пускат). Пече се на 200 градуса, до омекване на тиквичките.

3
От яйцето, прясното и киселото мляко се прави смес и с нея се залива огретена. Пече се, докато се зачерви (до готовност на заливката). След като се извади от фурната се оставя да изстине малко и се обръща в чиния. Поръсва се с малко сирене и кашкавал, и клонка копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: