Омлет с пресен лук по японски

Любим аламинут с нова техника на приготвяне
Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
3 стръка пресен лук
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. соев сос
1 с. л. оризово вино „Мирин“
1 ч. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Омлет с пресен лук по японски
Зеленият лук се нарязва наситно.
2
Омлет с пресен лук по японски 2
Яйцата се разбиват със солта, соевия сос и оризовото вино.
3
Омлет с пресен лук по японски 3
В намазан с олио и загрят на умерена температура тиган с незалепващо покритие, с черпак се сипва много малко от сместа, колкото да покрие дъното.
4
Омлет с пресен лук по японски 4
Щом отдолу се получи коричка, а отгоре е все още течен, омлетът се завива на руло в единия край на тигана.
5
Омлет с пресен лук по японски 5
Налива се пак малко от сместа, така че да се залепи за единия края на омлета. Щом се получи коричка отдолу, отново се навива руло и се оставя в края на тигана.
6
Омлет с пресен лук по японски 6
Така се приготвя цялото руло. След това се реже и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Много лесни, вкусни и ефектни! :)
13.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2014
невероятен вкус
12.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2014
много интересно!
11.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2014
Стана много вкусно, дори неочаквано :) а за визията няма нужда да коментирам :)
10.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: