Орехов кейк с кафе

Лесен домашен сладкиш
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г краве масло със стайна температура (+за намазване)
200 г брашно (+ за поръсване)
180 г печени орехи
170 г пудра захар
10 г бакпулвер
2 с. л. инстантно кафе
1 ванилия

за крема:
250 г сирене „Маскарпоне“
90 г пудра захар
40 мл тъмен ром
2 с. л. инстантно кафе

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Орехов кейк с кафе
Маслото се разбива със захарта и едно по едно се прибавят яйцата.
2
Орехов кейк с кафе 2
Налива се и кафето, предварително разтворено в 40 мл гореща вода.
3
Орехов кейк с кафе 3
Орехите се нарязват наедро, част от тях се заделят за украса, а останалите се слагат в тестото. Сипват се брашното, бакпулверът и ванилията.
4
Орехов кейк с кафе 4
Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно квадратна тава и се заравнява.
5
Орехов кейк с кафе 5
Кейкът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 25 минути. Изважда се и се охлажда върху решетка.
6
Орехов кейк с кафе 6
Маскарпонето и пудрата захар се разбиват за кратко с бъркалка, овкусяват се с рома и кафето, разтворено в 50 мл гореща вода.
7
Орехов кейк с кафе 7
Охладеният кейк се маже с крема, поръсва се със заделените орехи и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2018
Много е вкусен! Кремът ще го използвам и друг път
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Наистина ефектна и вкусна рецепта, която се приготвя лесно и бързо, без скъпи и екзотични продукти. Един съвет - при разбиването на маслото и захарта в кухненски робот, използвайте бъркалката за тесто, а не миксер :) Оставете в хладилника преди да поднесете. Да ви е сладко!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2016
Много вкусна и ефектна рецепта! Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: