Лешниково руло с шоколад

Лесно и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
180 г захар
140 г брашно
60 г печени лешници
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл животинска сметана
3 яйца
3 шушулки кардамон
1 ч. л. бакпулвер

за гарниране:
250 г течен шоколад (двуцветен)
100 г печени лешници
2 с. л. какао

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Лешниково руло с шоколад
Лешниците за тестото се смилат. Смесват се със стритите семенца от шушулките кардамон, брашното, бакпулвера и ваниловата захар.
2
Лешниково руло с шоколад 2
Яйцата се разбиват със захарта много добре. Налива се и сметаната.
3
Лешниково руло с шоколад 3
Сухите и течните съставки се смесват. Тестото се прехвърля в плитка тава, с пергаментова хартия на дъното.
4
Лешниково руло с шоколад 4
Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – 12 минути.
5
Лешниково руло с шоколад 5
Охлажда се леко, отделя се от хартията, навива се на руло и се оставя да се охлади.
6
Лешниково руло с шоколад 6
След това се отваря, маже се с течен шоколад, поръсва се с накълцани лешници и пак се завива стегнато.
7
Лешниково руло с шоколад 7
Оставя се в хладилник за 1 час. Преди поднасяне се поръсва с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: